Viking Silver II schoen

Nieuw product

De Viking Silver schoen

Meer details

75 Items

407,00 € incl. BTW

Meer informatie

Specificaties van de schoenen
Deze high performance kuipschoen gemaakt van zwart glasvezel en heeft een stoere carbon look. Het buitenpand is van zwart kunstleer, voorzien van een subtiele zilveren en rode bies. De voering voelt zacht aan en is van een hoge kwaliteit zuiver natuur leder. De Silver is voorzien van een thermoplastisch vervormbare contrefort, en is daarmee perfect naar je voet te vormen. Verwarmen en/of vacuüm trekken is mogelijk voor die extra perfecte Viking pasvorm, en kan bij ons.

Thermoplastisch. In de schoen is thermoplast verwerkt die door verwarming vormt naar de voer. De thermoplastische hars behoudt zijn plastische eigenschappen en kan meerdere keren wroden verwarmt. De vervormbare zool zorgt voor een perfecte pasvorm en extra comfort. 

Kuip schoen. De laatste jaren wroden schaats- en skeelerschoenen gemaakt op basis van een zogenaamde kuip. De zool en contrfort (hielverstevingingselement) is bi jde kuip een integraal geheel geworden. In tegenstelling tot de traditionale schaatsschoen waar de contrefort aan de zool wordt verlijmd. De kuip bepaald in hoge mate de pasvorm van de schoen en bestaat uit diverste lagen vezel verstrkte kunststof, die onder druk en temperatuur uitharden tot één geheel. Door de manier waarop de vezel versterkte kunststoffen worden toegepast, met een thermo hardende of thermoplastische hars, kande kuip bepaalde eigenschappen krijgen. Eigenschappen die de schoen in een bepaald gebied stijver maken. Voor de verschillende kuipen worden drie soorten thermo hardende vezel versterkte kunststoffen (glas-, carbon- en aramideweefsel) gebruikt en in één soort thermoplastisch materiaal in verschillende diktes. 
Specificaties van het onderstel
Materiaal van de buis: staal
Dikte van de buis: 0,75 mm
Materiaal van het schaatsstaal: HSS Bimetaal
Dikte van het schaatsstaal: 1,1 mm
Hardheid: 62/63 HRC
Bevestiging schaatsstaal: puntlassen en zacht solderen
Nabewerking: slijpen en borstelen
Afwerking: natlak
Kleur: zwart
Hoogte: 35 mm
Maten: 34 t/m 47
Beugel: nagano Zwart